Den 16 april var jag på begravning. Då det skulle vara folkdräkt klädde jag mig i mörkblå kjol med ett vitt linneförkläde ovanpå, ett mörkblått randigt livstycke, en mörkblå klädes- tröja och stopamössa med ett veckat vitt "kläde" i linne.
Hängslena är broderade med korsstygn i tunt yllegarn på stramaljväv. De är kantade med gröna sidenband och fodrade med ett tunt vitt skinn. Resåren är gjorda i skinn med insydda spiralfjädrar. Originalen till hängslena ägs av Toarps hembygdsförening.
Första gången som vi hittar hängslen i bouppteckningar från Toarp är 1820. I början är det främst resehandlare, drängar och rusthållare som har hängslen.
Dessa hängslen kan förmodligen ha används i mitten av 1800-talet.
Det var många som kom, ca 60 personer, för att lyssna på mitt och Ingrids föredrag om "Piglock och sidenrobe-Brudklädd i Toarp". Ingrid visade bilder och berättade om vad som är skrivet i gamla uppteckningar som gäller bröllop och bröllopskläder i Toarp. Jag berättade och visade bilder hur tillverkningen av brudklänningen från Toarp gått tillväga. Som avslutning visade jag ytterligare egna kopior av plagg och tillbehör som har använts vid bröllop i Toarp. Inger Widjha från muséet visade gamla bröllopsplagg från Toarp som hämtats från magasinet.
Idag invigdes utställningen "Bröllop i Toarp" på Västergötlands museum i Skara. Det var intervjuer i Radio Skaraborg och journalister från tidningarna "Knallebladet" och "Skaraborgs läns tidning" tog del av vad vi hade att berätta om utställningen.